သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ ျမင့္ျဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေၾကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။
အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ အသားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။
အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ ။
ကယ္လီ ဖုိနီးယား ျပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္ ။
အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ အသားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။
အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ ။
ကယ္လီ ဖုိနီးယား ျပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္ ။
No comments:
Post a Comment