လူတိုင္းသည္သတင္းစာဖတ္သင္ ့သည္သတင္းစာဖတ္မွနိုင္ငံေရး-ဘာသာေရး-စီးပြားေရး-လူမူ ့ေရး-က်န္းမာေရး-အသိပညာ-အတတ္ပညာတိုးပြားလာမည္--mailလိပ္စာ exitzone1@gmail.com ျဖင္ ့လာေရာက္အေဆြခင္ပြန္းဖဲြ ့နိုင္ပါသည္..ကေနာင္သားေလးဘာမထီဇင္ေအာင္မွ လာေရာက္ ေလ႔လာေသာ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြမ်ားကို အစဥ္ ရိုေသေလးစားေနရင္း အားလံုးကို မဂၤလာပါခင္ဗ်ာ .

Wednesday, July 24, 2013

အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ထားေသာ အသားမ်ားကုိ စားသုံးလွ်င္ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏုိင္

Photo: အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ထားေသာ အသားမ်ားကုိ စားသုံးလွ်င္ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏုိင္
=====================================

သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ ျမင့္ျဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေၾကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။

အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ အသားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။

အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ ။

ကယ္လီ ဖုိနီးယား ျပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္ ။
သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ ရွိခ်က္ အရ အပူရွိန္ ျမင့္ျဖင့္ အသားမ်ားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ စားေသာက္ပါက အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္သည့္ ရာခုိင္ႏွဳန္း မ်ားေၾကာင့္ ေလ့လာေတြ႕ ရွိရသည္ ။
အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ အသားကုိ ေၾကာ္ေလွာ္ပါက အသားတြင္ ဓာတုဓာတ္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေပၚ ေစႏုိင္ၿပီး ယင္း ဓာတုဓာတ္သည္ ဒီအင္န္ေအ မ်ားကုိ ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစႏုိင္သည္။
အႀကိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေပါင္း ၂၀၀၀ ဦးအား ေလ့လာမွဳမ်ား ျပဳလုပ္ ခဲ့ရာတြင္ အဆုိပါ ေတြ ့ရွိခ်က္ကုိ ေတြ ့ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္ ။

ကယ္လီ ဖုိနီးယား ျပည္နယ္မွ သုေတသီမ်ားက အပူရွိန္ျမင့္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ ထားေသာ အစားေသာက္မ်ား စားသူမ်ားတြင္ ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္ခန္႔ အႀကိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏုိင္သည္ဟု ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္ ။

No comments:

Post a Comment

1.9.2012 မွ စ၍မွတ္တမ္းတင္ထားပါသည္။

free counters..