အငန္စားသံုးမႈမ်ားျခင္းသည္ ကမၻာ့လူဦးေရ၂.၃သန္းကို ႏွလံုး တိုက္ခိုက္မႈေၾကာင့္ ေသဆံုးမႈ ျဖစ္ေစ ေၾကာင္းသုေတသနတစ္ရပ္ တြင္ေဖာ္ ျပထားသည္။ေသဆံုးသူမ်ားသည္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္မႈ ၊ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ဦးေႏွာက္ေသြးေၾကာ ပိတ္ျခင္းမ်ားျဖင့္ ေသဆံုးမႈမ်ားျဖစ္ေနေၾကာင္းသုေတ သနတစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ အဆိုပါေရာဂါမ်ားေၾကာင့္ေသဆံုးရ မႈမ်ားအနက္၁၅%သည္အငန္စား သံုးမႈမ်ားျခင္း၏ေနာက္ဆက္တြဲျဖစ္ ေၾကာင္းသိရွိရသည္။
တစ္ေန႕ကိုဆိုဒီယမ္ပမာဏ ၁၀၀၀မီလီဂရမ္ထက္နည္းေသာပမာဏကိုသာ စားသံုးသင့္ၿပီးယင္းပမာဏ သည္အရြယ္ေရာက္ၿပီးသူတစ္ေယာက္ ေန႔စဥ္စားသံုးသင့္ေသာ ပမာဏျဖစ္ ေၾကာင္း၊ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာေရာ ဂါမ်ားေၾကာင့္ေသဆံုးရမႈအနက္ ဆုိဒီယမ္ပမာဏမ်ားေသာအငန္ကဲ သည့္အစားအစာမ်ား ကိုစားသံုးျခင္း ကတရားခံျဖစ္ေနေၾကာင္း သုေတ သနကိုဦးေဆာင္သူဟားဗတ္ေဆး တကၠသိုလ္မွျပည္သူ႔ေရးရာေဆး ပညာပါေမာကၡ Dr. Dariush Mozaffarian က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
သန္႕စင္
Health Updates Journal
Vol.2, No.14
No comments:
Post a Comment